Vous êtes ici : AccueilHaute ÉcoleAgenda et ActualitésStage en immersion pour les relations publiques

Stage en immersion pour les relations publiques

Van 9 februari tot 13 februari heb ik bij FOTO.COM stage gelopen. Mijn stagebegeleider, Niels Hoogenhout is Community manager. Hij is verantwoordelijk voor de sociale media en het bedrijfsblog. Hij spreekt heel goed Nederlands omdat hij in Nederland geboren is en ook 24 jaar daar gewoond heeft. Hij is 2 jaar geleden naar België gekomen en werkt nu bij FOTO.COM.

stage RP GresaMeneer Hoogenhout heeft me eerst de verschillende sociale netwerken waarmee hij werkt, voorgesteld. Hij werkt met: Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin en Instagram. Dit zijn de bekendste sociale netwerken. Hij post ook iedere dag een artikel op het blog van het bedrijf.

Mijn taken waren gevarieerd :

  • sociale netwerken ontdekken zoals Pintrest en Twitter
  • artikels voor het blog schrijven
  • Wordpress leren gebruiken
  • het Nederlandstalige nieuws volgen
  • aan drie evenementen deelnemen

In het begin was een van mijn moeilijkheden mijn spreekangst overwinnen. Ik wist niet of ik een week lang 8 uur per dag Nederlands kon spreken. Maar na een tijdje besefte ik dat we dit wel degelijk kunnen. Na een opleiding van drie jaar hebben we echt wel voldoende kennis en vaardigheden ontwikkeld om in het Nederlands te werken.

Meneer Hoogenhout was heel vriendelijk met mij. Hij hielp mij waar nodig. Ik moest artikels in het Nederlands schrijven en hij corrigeerde ze voor ze op het blog geplaatst werden. Eerst was ik bang omdat ik niet voldoende zelfvertrouwen had maar dit was voor niets nodig. Het schrijven van de artikels vormde geen probleem. Ik kon daarbij de verschillende online woordenboeken gebruiken.

Deze stage heeft me veel bijgebracht. Ik wist echt niet dat ik al zo goed Nederlands kon spreken en in deze taal met mensen vlot kon communiceren. Nu weet ik dat ik geen angst meer moet hebben om met mensen in het Nederlands te spreken en dat fouten normaal zijn.

Kortom, de immersiestage was een zeer leerrijke ervaring en, niet te vergeten, een pluspunt voor mijn CV. Ik hoop dat ik tijdens mijn loopbaan mijn Nederlands kan blijven verbeteren en , wie weet, misschien op een dag wel perfect tweetalig kan worden.

Gresa Bajra- FOTOCOM

Go to top